Forsiden

 

Koran

Ordet Koran betyder egentligt det reciterede, og det er da også hvad den er. Lige fra starten af åbenbaringen for mere end 1.400 år og til i dag. Den er Allahs direkte Ord åbenbaret til Muhammad (Allahs velsignelser og fred være med ham) gennem englen Djibril (Gabriel).

Der er i dag flere Koran-oversættelser på det danske marked. Du kan læse dem på dansk men det er vigtigt at du ikke handler efter disse oversættelser, de kan kun bruges til at give et indtryk af indholdet. En teologisk baseret oversættelse er dog på vej, men er endnu ikke færdig til udgivelse. Du kan indtil da læse den anerkendte engelske oversættelse med forklaring som vi har lagt her på siden samt den store og anerkendte fortolkning vers for vers, af Sheikh Ibn Kathir. Det er vigtigt både at lytte til og reflektere over Koranen. En god hjælp er at lytte til den smukke arabiske og engelske indspilning med Abdullah Basfar.

Det er vigtigt at lære at læse Koranen på arabisk og du kan hvis du henvender dig i din lokale moske nemt finde en der er villig til at påtage sig den opgave at undervise dig, insha Allah, om Allah vil. Du kan også læse bogen Førstehjælp til Koranlæsning, samt Koranen på Arabisk her på siden. God fornøjelse!